komoot aplikacija

Isplanirajte svoju slijedeću planinarsku, cestovnu ili biciklističku avanturu uz pomoć Komoota

preporučujemo

Unatoč velikoj popularnosti i nadmoći Google Karata, na tržištu i dalje ima mjesta za stotine alternativnih internet stranica i mobilnih aplikacija koje nastoje privući korisnika kvalitetnijim i praktičnijim informacijama.

Nakon podužeg traženja najboljeg rješenja, između dva finalista, malu prednost dali smo stranici/ aplikaciji Komoot. Drugi finalist bila je stranica/ aplikacija Strava.

Komoot je izvrstan za hodače, planinare, trkače i bicikliste. Iako vrlo sofisticiran, koristi se vrlo jednostavno i intuitivno. U osnovi, dovoljno je označiti lokaciju starta i cilja, odabrati želite li hodati, trčati, voziti bicikl itd., zaznačiti vašu kondicijsku spremu na petostupanjskoj opisnoj skali te pustiti Komootu da vam za sekundu ponudi najbolju rutu, sa svim potrebnim podatcima o toj ruti (osim udaljenosti i procjenjenog vremena potrebnog da se ruta odradi, tu su detaljne informacije o vrsti puta tijekom rute, poprečni profil rute s nadmorskim visinama i sl.).

Isplaniranu rutu moguće je spremiti na pametni telefon jednim dodirom te ju je moguće koristiti prilikom kretanja u offline načinu korištenja – tako da pouzdana Internet veza nije neophodna na terenu. Naravno, isplaniranu trasu moguće je putem mijenjati. Ukoliko nemate ideja za zanimljivom rutom, Komoot vam može predložiti neku od svojih provjerenih ruta, bilo da želite pješačiti, planinariti, trčati ili biciklirati.

Postoji još nekoliko vrlo korisnih funkcija koje Komoot pruža. Prva je posjedovanje precizne glasovne navigacije, koja može biti od velike koristi biciklistima. Druga je interaktivnost korisnika aplikacije. Zahvaljujući informacijama korisnika, karte su obogaćene lokacijama koje iz nekih razloga drugi korisnici preporučuju. Naravno, vi također možete dati preporuku i inspirirati druge da posjete i vaša omiljena mjesta. Aplikacija nudi da sa zajednicom podijelite (ili sačuvate samo za sebe), ne samo lokacije, nego i vaše dnevnike putovanja obogaćene fotografijama, komentarima, iskustvima i sl. Treća važna funkcija je sinkronizacija na svakom uređaju – vaše rute, fotografije i sl. sinkroniziraju se na stolnom računalu, pametnom telefonu, tabletu itd.

Jedini ozbiljan nedostatak je to što Komoot nije u potpunosti besplatan za korištenje. Dok besplatno možete pregledati rute, da biste ih koristili na pametnom telefonu, u offline načinu rada i sl., potrebno je platiti. Prva regija koju izaberete koristiti na Komootu je besplatna, (a također ne možete izabrati bilo koju). Korisna je za probu. Ukoliko vam se ova aplikacija sviđa i želite dalje od te jedne regije, moguće je kupiti (otključati) neku drugu pojedinačnu regiju za 3,99 eura, grupu regija za 8,99 eura ili odmah cijeli svijet za 29,99 eura. Posljednja opcija daje najveću vrijednost za uloženi novac, osobito zbog toga što se trenutno radi o jednokratnoj uplati, a postoje nagađanja da bi Komoot mogao prijeći na model pretplate, što će u konačnici poskupiti proizvod.

Isplanirajte još danas svoju pješačku, planinarsku, trekking ili biciklističku rutu ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)