Dan digitalnog učenja

Dan digitalnog učenja – 25. veljače

geografske teme ostalo

Iako se tijekom protekle godine svaki dan doima danom digitalnog učenja, upravo na današnji dan slavimo upotrebu digitalne tehnologije u učenju. Digitalna revolucija omogućila je neusporediv pristup informacijama i osnažila ljude da samostalno istražuju, da se samostalno obrazuju i uče. Od upute kako popraviti nešto što nam se pokvarilo pa do stjecanja kompliciranih znanja i vještina, zadnjih godina upravo prvo sežemo za nekim digitalnim materijalom – tekstom na Internetu, videom, online tečajem.

Nedavno je Dan digitalnog učenja postao #DLDay – mrežno slavlje na kojem nastavnici dijele sjajne ideje, nevjerojatne priče i obećavajuće prakse putem društvenih mreža i unutar vlastitih škola i zajednica. Potražite više na svojim društvenim mrežama tu ključnu riječ (#DLDay): možda se još stignete upisati na neko zanimljivo predavanje ili cijeli tečaj.

Na primjer, možete se upisati na besplatno predavanje o vrlo aktualnoj temi u zadnje vrijeme: „Prirodne opasnosti: tektonske opasnosti”, a koje će se održati 1. ožujka. Tjedan kasnije ista organizacija nudi predavanje o energii i održivosti. Osigurajte svoje mjesto i istražite portal pun zanimljivosti i materijala o geografiji ovdje.

Možete se također priključite zajednici koja broji preko 2.000 članova – organizaciji koja je utemeljila Dan digitalnog učenja prije 10 godina. Tamo znaju da smo svi zajedno uspješniji, pa s radošću dijele svoje omiljene izvore, savjete i web stranice. Pogledajte ovdje.

Naravno, ne zaboravite na svoje hobije. A zašto ne biste naučili slikati? Upišite se na besplatni tečaj slikanja zalaska Sunca kojeg vodi vrstan profesionalac – provjerite ovdje.

Iako smo uvjerenja da ništa ne może i ne smije u potpunosti zamijeniti „učenje uživo”, moramo priznati da nam je digitalizacija otvorila neke nove horizonte i pogurala našu kreativnost.

Sretan vam Dan digitalnog učenja!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)