MarineTraffic - Jadran, karta

MarineTraffic – pratite brodove u stvarnom vremenu

preporučujemo

Ocean i mora pokrivaju više od 70% Zemljine površine te čine oko 97% sve vode na planetu. Tom površinom svakodnevno plove milijuni većih i manjih plovila.

Preporučujemo internet stranicu na kojoj možete pratiti brodove u stvarnom vremenu. Zaronite u njezine mogućnosti i otkrijte vrlo zanimljiv pregled situacije plovidbe na cijelom svijetu i njegovim pojedinim dijelovima.

MarineTraffic je vodeći svjetski Internet portal koji korisnicima pruža usluge praćenja brodova i pomorskog izvještavanja. Stranica pruža informacije o trenutnim geografskim položajima brodova kao i druge povezane informacije, kad god su dostupne. Radi se o detaljima o brodovima, njihovom odredištu, procijenjenom vremenu dolaska, fotografijama, statistikom lučkog prometa, vremenskim uvjetima, zanimljivim mjestima i dr. Neke opcije su dostupne samo u pretplati, no mnoge je moguće pregledati i u besplatnoj verziji.

MarineTraffic pruža poziciju plovila u stvarnom vremenu, ažurira podatke za svaki brod. Iz tog razloga, ova stranica može biti korisna brojnim korisnicima čije su voljene osobe na moru pa mogu vidjeti u svakom trenutku gdje se nalaze.

Naravno, stranica MarineTraffic ne bilježi baš svako plovilo, ali veliki dio većih, kao i sva komercijalna plovila su tu. Tamo ćete pronaći svaki tanker za naftu, teretni brod, brod za krstarenje ili ribarski brod.

Moguće je uključiti filtere i, na primjer, dobiti pregled samo tankera s naftom. Kako nam je poznato da kroz Hormuški tjesnac između Irana i Omana prođe oko 18,5 milijuna barela nafte godišnje, a kroz Malajski tjesnac između Indonezije i Malezije 16 milijuna barela, odlučili smo provjeriti kakva je situacija u tim tjesnacima upravo sada:

Hormuški tjesnac (izvor: Marine Traffic)
Malajski tjesnac (izvor: Marine Traffic)

Pročitajte više članaka u kategoriji "Preporulujemo"

Klimatski vremeplov

Klimatski vremeplov

Serija vizualizacija Klimatski vremeplov koje pokazuju kako se neki od ključnih klimatskih pokazatelja Zemlje mijenjaju…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)