Settera - izgled ekrana

Settera – učiti geografiju kroz zabavu

preporučujemo

Za sve one koji žele ponoviti neka osnovna znanja iz geografije, a prije svega vole karte i kvizove, preporučamo Setteru – geografsku edukativnu igricu s više od 200 različitih geografskih tema za uvježbavanje: Europa, Azija, Afrika, Sjeverna i Južna Amerika, Australija, oceani, zastave, prijestolnice, planine.

Igrica je besplatna, prevedena na 39 različitih jezika uključujući hrvatski, a možete je pronaći na internet stranici Settere (gdje je moguće preuzeti je i kao aplikaciju). Jedini nedostatak vidimo u tome što nisu svi dijelovi Settere prevedeni na hrvatski jezik, pa vrijedi proviriti i u anglojezičnu verziju stranice ovdje. Naravno, postoji i verzija igrice koja se plaća i daje veće mogućnosti, ali ona nije neophodna.

Nastavnici geografije koji su Setteru pokazali svojim učenicima svjedoče o velikom interesu djece za ovom igricom. Uz malo truda, nastavnici lako mogu izraditi i postaviti online kvizove za svoje učenike te pratiti njihove rezultate. A kako je jednostavno napraviti kviz, pogledajte na videu:

https://www.youtube.com/watch?v=iT2UV0TWxw8

Uživajte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)